Persikų (nektarinų) salsai: 3 persikų, galite naudoti nektarinus, supjaustytų kubeliais; 1 raudonos paprikos, supjaustytos kubeliais; ¼ raudonojo svogūno, supjaustyto kubeliais; ½ ryšulio kalendros, susmulkintos; 2 v. š. laimo sulčių; ¼ a. š. čili miltelių; 1 v. š. medaus; druskos.
Vištienai: 800 gr vištienos vidinių file; 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių; ½ a. š. čili miltelių; ¼ a. š. druskos; juodųjų pipirų pagal skonį; 2 v. š. alyvuogių aliejaus; 2 v. š. laimo sulčių; 2 v. š. medaus; 1 v. š. sviesto; ryžių.
Užkaiskite ryžius ir pasūdytame vandenyje virkite ant nedidelės kaitros pagal šią taisyklę – 150 gr ryžių – 300 gr vandens.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus persikus, raudonąją papriką, raudonąjį svogūną, žaliuosius svogūnus ir kalendrą. Įpilkite laimo sulčių, čili miltelių, medaus ir druskos. Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį, kad skoniai susimaišytų.
Vištieną apiberkite prieskoniais. Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įdėkite prieskoniais pagardintą vištieną ir kepkite 5–7 minutes iš kiekvienos pusės arba kol visiškai iškeps ir taps auksinės rudos spalvos.
Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir į keptuvę įpilkite laimo sulčių, medaus ir sviesto. Maišykite, kol vištiena gerai apskrus, o padažas šiek tiek sutirštės. Patiekite iš karto.