• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Visų mėgstami. Kiekvienas gali rinktis – vištienos, veršienos, jautienos, kiaulienos. Kiekviena šeima, šalis ar tauta turi savo kukulių versijas. Ir nežinia, ar rastume iš visų patį tobuliausią receptą. Bet žinia, kad visi jie turi panašius ingredientus. Vakar po ilgo laiko gaminau meatball'sus, kotletukus, nes jau buvau jų labai pasiilgusi. Na ir kas, kad šeimoje tik aš ir vyras juos valgom,bet nuo savęs nepabėgsi. Mums labai patiko ir tas padažas vertas atskirų pagyrų. Išbandykite. O dabar paprašysiu palaikymo,nes tikrai seniai nebuvau čia ir nieko nekeliau“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

„Visų mėgstami. Kiekvienas gali rinktis – vištienos, veršienos, jautienos, kiaulienos. Kiekviena šeima, šalis ar tauta turi savo kukulių versijas. Ir nežinia, ar rastume iš visų patį tobuliausią receptą. Bet žinia, kad visi jie turi panašius ingredientus. Vakar po ilgo laiko gaminau meatball'sus, kotletukus, nes jau buvau jų labai pasiilgusi. Na ir kas, kad šeimoje tik aš ir vyras juos valgom,bet nuo savęs nepabėgsi. Mums labai patiko ir tas padažas vertas atskirų pagyrų. Išbandykite. O dabar paprašysiu palaikymo,nes tikrai seniai nebuvau čia ir nieko nekeliau“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 350 g maltos vištienos;
  • 1 svogūnas;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių;
  • ½ šaukštelio džiovinto rozmarino;
  • ¾ šaukštelio druskos;
  • 50 g Panko džiūvėsėlių;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 175 ml vištienos sultinio;
  • 1 šaukštas medaus;
  • 1 valgomasis šaukštas angliškų garstyčių;
  • 75 ml grietinėlės.

Svogūną sutarkuokite, o česnakus išspauskite į maltą mėsą. Suberkite čiobrelius,rozmariną, druską, džiūvėsėlius ir gerai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

Suformuokite 10 kamuoliukų. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudėkite mėsos kukulius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps ir bus beveik iškepę.

REKLAMA

Tuomet pilkite vištienos sultinį ir patroškinkite ant vidutinės kaitros, kol kukuliai bus baigę gamintis.

Į keptuvę su kukuliais dedame medų,garstyčias ir maišome, kol medus ištirps,pilame grietinėlę, išmaišome ir dar 23 min patroškiname.

Užtrukau iki 30 minučių. Tai puikus patiekalas užimtai darbo dienai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų