Ingredientai:
- 350 g maltos vištienos;
- 1 svogūnas;
- 4 česnako skiltelės;
- 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių;
- ½ šaukštelio džiovinto rozmarino;
- ¾ šaukštelio druskos;
- 50 g Panko džiūvėsėlių;
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 175 ml vištienos sultinio;
- 1 šaukštas medaus;
- 1 valgomasis šaukštas angliškų garstyčių;
- 75 ml grietinėlės.
Svogūną sutarkuokite, o česnakus išspauskite į maltą mėsą. Suberkite čiobrelius,rozmariną, druską, džiūvėsėlius ir gerai išmaišykite.
Suformuokite 10 kamuoliukų. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudėkite mėsos kukulius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps ir bus beveik iškepę.
Tuomet pilkite vištienos sultinį ir patroškinkite ant vidutinės kaitros, kol kukuliai bus baigę gamintis.
Į keptuvę su kukuliais dedame medų,garstyčias ir maišome, kol medus ištirps,pilame grietinėlę, išmaišome ir dar 2–3 min patroškiname.
Užtrukau iki 30 minučių. Tai puikus patiekalas užimtai darbo dienai.