Reikės: 8 forminio batono riekelių; 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės; 4 didelių pievagrybių; 1 svogūno; 1 didelio pomidoro; 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos; maltų juodųjų pipirų; 150 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Batono riekeles išdėliokite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą šoninę, pievagrybius ir svogūną. Kepkite ant didelės kaitros nuolat maišydami keletą minučių.
Tuomet išjunkite ugnį, suberkite maltą papriką ir sudėkite kubeliais pjaustytą pomidorą (minkštimą ir sėklas išimkite), išmaišykite.
Paruoštą keptuvės turinį išdėliokite ant riekelių, ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. arba tol, kol sūri išsilydys ir riekelės apskrus.