Reikės: 1 didesnės cukinijos arba 2 mažesnių, 1 kiaušinio, 3 v.š. miltų, ~ 200 gr maltos mėsos ar faršo (naudojau smulkintą vištieną), prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos, aliejaus kepimui.
Cukinijos blynų receptas
Cukiniją sutarkavau burokine trintuve, skystį nupyliau. Į masę įmušiau kiaušinį, subėriau miltus, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau. Masė neturi būti labai skysta, tad miltų kiekį reguliuokite pagal save.
Smulkintą vištieną pagardinau prieskoniais. Į keptuvę, su kiek įkaitintų aliejumi (labai stipriai aliejaus nekaitinkite!), dėjau cukinijos masės, ant viršaus paruoštos vištienos ir tada vėl cukinijos. Kepama taip pat, kaip bulviniai blynai su mėsa.
Ant nedidelės kaitros blynelius apkepiau iš vienos pusės (neskubėkite perversti!), tada kepiau iš kitos pusės ir taip iki tol, kol blyneliai visiškai iškepė.