Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
Kiek juokingu pavadinimuPas mus prie Akmenes juos vadinom bulviniais pladukaisKai cepelinam pritrukdavo idaro Irgi darydavom ar balta siuba jau su maxais kukuliukais Bet tikriausiai visoj LietuvojIr darzely vire ta balta bulviniu kukuliuku sriuba L skanu Bet tai su tokiom bulviu kainom gal taps tik ponu jau valgiu
Mes vadiname,,durniais",todėl kad be idaro.
Močiutė vadino bakpirščiai, dėl to kad supirštu padarydavo duobutę,užpildavo sviestu,ar spirgučiais,labai skanu,darau ir dabar....
Lazankės daromos iš miltų. O šį patiekalą vadindavom durniukais, darydavom dažniausiai likus cepelinų tešlos.
Mes vadinome "akutėmis", čia ne lazanija.
Kleckai turi būti apvalus kaštono dydžio ir valgomi su pienu. Tai čia vadinasi,, Kleckai., prigalvoja visokių.....
Lazankės ruošiamos iš miltų.Pavadinimas nuo žodžio lazanija.O čia paruoštas maistas liaudiškai vadinamas bulviniai kleckai.
@Maisto mėgėja
o iš mano vaikystės prisiminimų šis valgis vadinosi "cepla dziurki".
@Maisto mėgėja
Tikrai taip.
Vaje, KOKS ""atradimas"! Nejuokinkit žmonių tokių receptų "atradėjų" pezalais.
Virė lietuvės moterys tokius dalykus, verda ir dar virs, jei įstengs bulvių keletą nusipirkti parduotuvėj ar turguje : jau net bulvės pensininkams tampa per brangios...
Virė lietuvės moterys tokius dalykus, verda ir dar virs, jei įstengs bulvių keletą nusipirkti parduotuvėj ar turguje : jau net bulvės pensininkams tampa per brangios...
@D.
Visada padaro, jeigu, verdant cepelinus, lieka tarkių. Mano vyras dažnai prašo kleckų, bet man tarkių nebelieka.
@D.
Tu kazkieno nuskriaustas ir piktas žmogus. Stengiesi prie žydinčios gėlės padėti savo viskam savo dūšios šūdą..
@D.
Nesumenkinkit.Gero vakaro.
@D.
O kodėl nepasidalint moterims savo išradimais? Jaunoms tikrai reikia. Kodėl taip nepagarbiai rašyt?
REKLAMA
REKLAMA
Šie bulvinukai nukels į vaikystę: skonį įsiminsite visam laikui