Purūs ir minkšti avižiniai blyneliai su tofu. Būtent šilkinis tofu ir suteikia tą purumą. Truputį panašūs į varškėtukus. Taip pat šie blyneliai yra maistingi ir sotūs, nes tofu yra puikus augalinių baltymų šaltinis.
Blynelių sudėtis tobula. Pilnas sudėtinių angliavandenių, skaidulų ir baltymų. Ir visai nedaug ingredientų – avižiniai miltai, kuriuos patys galite susimalti iš viso grūdo avižinių dribsnių, tofu, bananai ir augalinis pienas.
Jums reikės (maždaug 4 porcijoms): 349 g (1 pakelio) šilkinio tofu (firm silken tofu); 2 didesnių gerai prinokusių bananų; 1/2 stikl. augalinio pieno; 1 š. aliejaus; 1 š. klevų ar agavų sirupo; 1 a.š. vanilės esencijos; 150 g viso grūdo avižinių miltų (juos galite smulkintuvu susimalti iš avižinių dribsnių); 2 a.š. kepimo miltelių; žiupsnelis druskos; aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
Į dubenį sudėkite tofu, bananus, pieną, aliejų, vanilę ir rankiniu smulkintuvu sutrinkite į vientisą masę. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir ant jų supilkite tofu-bananų masę. Švelniai išmaišykite ir palikite pastovėti 15-30 min.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite nedidelius blynelius. Gerai iškepus vienai pusei, švelniai blynelius apverskite, kad nesuplyštų. Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @valgykimesveikiau.