• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visiems yra pasitaikę marinuojant mėsą suklysti, gal net ne kartą, todėl štai keletas patarimų, kaip klaidas greitai ištaisyti. Pasirodo, mėsos marinavimas nėra toks paprastas dalykas, kaip atrodo. Tiesiog užpylus savo „slaptą mišinį“ iš padažų, užtepų bei prieskonių ant mėsos, puikaus skonio greičiausiai neišgausite, o daugiau marinato ne visuomet lygu daugiau skonio.

Visiems yra pasitaikę marinuojant mėsą suklysti, gal net ne kartą, todėl štai keletas patarimų, kaip klaidas greitai ištaisyti. Pasirodo, mėsos marinavimas nėra toks paprastas dalykas, kaip atrodo. Tiesiog užpylus savo „slaptą mišinį“ iš padažų, užtepų bei prieskonių ant mėsos, puikaus skonio greičiausiai neišgausite, o daugiau marinato ne visuomet lygu daugiau skonio.

REKLAMA

Štai keletas paprastų klaidų, kurios pasitaiko marinuojant mėsą, ir kaip jas ištaisyti.

1. Neišgaunate pakankamai skonio

Kai marinatui paruošti užtrunkate 15 minučių ir mėsą jame paliekate numatytą laiką, norite, kad rezultatas būtų vertas tam paskirto laiko. Bet ką daryti, jei skonis tiesiog neįsigeria? Jei norite ryškesnio skonio, prieskonius ir žoleles paskrudinkite, o česnaką sutraiškykite.

2. Skonis pernelyg stiprus

Skonio taip pat gali būti per daug – arba jis gali būti per įvairus. Nereikia imtis beprotiškų mokslinių eksperimentų – net ir sumaišius čili padažą su krienais to jau gali būti per daug. Visuomet galvokite, kokius ingredientus naudojate, ir kaip jie kepimo metu vienas su kitu maišysis.

REKLAMA
REKLAMA

3. Per anksti prarandate kantrybę

Mėsa per 5 minutes nespėja sugerti visų skonių. Neverta laukti 24 valandas, bet jei norite, kad marinato skoniai gerai įsigertų į mėsą, palaukite bent 30 minučių. Prieš kepant vištieną, kiaulieną ar jautieną marinate, ją šaldytuve galite palikti ir per naktį. Yra ir dar vienas tokios strategijos privalumas – virtuvėje nereikės daryti nieko tol, kol svečiai nepradės judėti link jūsų.

REKLAMA

4. Per daug druskos

Pasūdyti marinatą, žinoma, svarbu, bet per sūri mėsa gali išsausėti. Ruošdami marinatą turėkite tai omenyje ir druskos nepridėkite per daug, nes ji iš kitų ingredientų pašalina drėgmę. Daugiau druskos visuomet galima pridėti jau kepimo metu, o taip pat ant vakarienės stalo tiesiog padėti druskinę.

5. Marinato turite per mažai

Būtinai pasigaminkite pakankamą kiekį marinato – čia tikrai ne vieta ir ne laikas taupyti. Rezultatas bus geresnis, jei mėsą palaikysite didesniame kiekyje marinato – žiūrėkite, kad visos viščiuko ar jautienos pusės būtų juo padengtos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų