Štai keletas paprastų klaidų, kurios pasitaiko marinuojant mėsą, ir kaip jas ištaisyti.
1. Neišgaunate pakankamai skonio
Kai marinatui paruošti užtrunkate 15 minučių ir mėsą jame paliekate numatytą laiką, norite, kad rezultatas būtų vertas tam paskirto laiko. Bet ką daryti, jei skonis tiesiog neįsigeria? Jei norite ryškesnio skonio, prieskonius ir žoleles paskrudinkite, o česnaką sutraiškykite.
2. Skonis pernelyg stiprus
Skonio taip pat gali būti per daug – arba jis gali būti per įvairus. Nereikia imtis beprotiškų mokslinių eksperimentų – net ir sumaišius čili padažą su krienais to jau gali būti per daug. Visuomet galvokite, kokius ingredientus naudojate, ir kaip jie kepimo metu vienas su kitu maišysis.
3. Per anksti prarandate kantrybę
Mėsa per 5 minutes nespėja sugerti visų skonių. Neverta laukti 24 valandas, bet jei norite, kad marinato skoniai gerai įsigertų į mėsą, palaukite bent 30 minučių. Prieš kepant vištieną, kiaulieną ar jautieną marinate, ją šaldytuve galite palikti ir per naktį. Yra ir dar vienas tokios strategijos privalumas – virtuvėje nereikės daryti nieko tol, kol svečiai nepradės judėti link jūsų.
4. Per daug druskos
Pasūdyti marinatą, žinoma, svarbu, bet per sūri mėsa gali išsausėti. Ruošdami marinatą turėkite tai omenyje ir druskos nepridėkite per daug, nes ji iš kitų ingredientų pašalina drėgmę. Daugiau druskos visuomet galima pridėti jau kepimo metu, o taip pat ant vakarienės stalo tiesiog padėti druskinę.
5. Marinato turite per mažai
Būtinai pasigaminkite pakankamą kiekį marinato – čia tikrai ne vieta ir ne laikas taupyti. Rezultatas bus geresnis, jei mėsą palaikysite didesniame kiekyje marinato – žiūrėkite, kad visos viščiuko ar jautienos pusės būtų juo padengtos.