24 centimetrų torto formai reikės:
Pagrindui: 200 gramų gaidelio tipo sausainių, 100 gramų sviesto; Kremo sluoksniui: 500 gramų trintos varškės be cukraus, 200 gramų riebios grietinės, 1 indelio tiramisu skonio saldinto sutirštinto pieno, 3 valgomųjų šaukštų želatinos, 9 valgomųjų šaukštų grietinėlės arba pieno.
Gaminimas:
1. Sausainius sutriname iki trupinių ir išmaišome su tirpintu sviestu.
2.Sausainių mase išklojame tortinės dugną ir tvirtai suspaudžiame.Prieš dedant sausainių masę į tortinę galite įdėti torto padėkliuką.Tortą bus lengviau išimti.Taip pat siūlau tortinės kraštus apjuosti acetato juosta.
3.Želatiną išbrinkiname piene.3 v.š. želatinos užpilti 9 v.š. pieno.
4.Varškę sumaišome su grietine ir kondensuotu pienu.
5.Želatiną ištirpiname garų vonelėje,atvėsiname ir pilame į varškės masę.
6.Kelias braškes nuplauname ,nusausiname ir perpjauname pusiau.Braškių puseles sustatykite aplink tortinės sienelę kaip parodyta foto.
7.Pilkite kremą ir dėkite į šaldytuvą sustingti. Puoškite braškėmis.
Šaltinis: http://www.ritosreceptai.lt/