Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Kokio dar raugo? Smegenu kr...imas. jokio raugo nėra'yra mielės. O jei naudoja ne kulturines o siaip užsiveisusias rizikuoja toksinais ir žala sveikatai. Seniai tuos visus "raugininkus" reikia higienos centrams tikrint. Ir dar aiškina bemielė duona. Su raugu. O rauge kas - nu raugas. Bukaprociu gildija tie kur aiškina ir tie kur perka.
@Raugu raugas ,visai nieko nesupratai.Geriau ir nerašyk,jei nežinai kas raugas,kas mielės.
Nuotraukose rodoma duona bloga - balti pyragai ir duona kenksmingi sveikatai, nes neturi mineralų. Taip pat duonoje neturi būti pūslių, jos atsiranda dėl per greito kilimo ir mielių pertekliaus, tik mikro ertmės. Atvėsusi duona būna elastinga kaip kempinė, nesukimba suspaudus, grįžta į pirmykštę būseną, lengvai kramtoma, negenda laikoma. Neišmetu nė trupinio. Iškepiau ir suvalgiau šimtus kg., ir nenutukau, neatsirado jokių sutrikimų.
Jokio skirtumo, ar mielinė, ar rauginė - kaip jau rašinyje teigiama - rauge yra mielės, ir jokio skirtumo kepimo technologijoje, nes raugas atidedamas kitam kepimui ir tešlos užminkymas vyksta vienodai. Bet kiekvienas kepėjas gali dėti visokius priedus savo nuožiūra - kombinacijų skaičius begalinis. Raugus galima pasidaryti taip pat iš ko tik nori - iš visko, kas rūgsta, už tai ir yra ypatingo skonio duonos, pav. Rygos. Nežinodamas recepto neiškepsi. Pradėjau su japoniška duonkepe ir pagal jos receptus, dabar minkau tik rankomis, nes rankinė technologija pranašesnė už mašininę, nes turi nesuskaičiuojamus pasirinkimus. Ir valgau tik savo keptą ruginę - kvietinę duoną iš rupaus malimo miltų, vaikai įvertino geriau už pyragus ir tortus
ką iš tikros duonos dabar galima retai rasti lentynoje, tai tik Ukmergės Rugytis, daugiau visa kita tik šlamštas, kaip ir turguje.
Domina,pirkčiau,kaip su jumis susisiekti
Raugas be cukraus
O kur receptas " aukso gyslos"
O kur receptas " aukso gyslos"
Gal aš recepto nepastebėjau?
duona yra kepama is rugiu kai donkubilyje uzminkoma ir laikoma siltai kol isrugsta tada atminkoma,kurenamas pecius daromi kepalai ir saunama i peciu .Bet dabar tokios geros duonos nebus nes viska keicia CXEMIJA.KEPANT IS KVIECIU TAI BUS PYRAGAS -BULKA, taip aukso gislos nebus kaip raso merguzele
Kokia kalba čia parašyta?
Kokia kalba čia parašyta?
@Tai
Va kur skani balta duona. Nes juodos neturi - kažkokia pilka. Kiekvienas kaimas turi savo kepyklėlę. Daba beraščiams apie raugą, Latviešu ir VecRigas motives: LIKBIEZ Mielės - latviškai RAUGS. Alus raugs, cepamais raugs.s" Švieskitės berazumiai , patiklūs žąsiukai.
@Mečkata from Bъlgarija - labai tinka Pagrebnojus ":Ar man gaila jų išleistų pinigų? Man negaila nieko, ką žmogus daro savo noru, kad ir kokia nesąmonė tai būtų.“Ir aukso gysla turi prasmę "pasipelnyti " O sveikatai gėris - bile kas - nuo vaisto ligi maisto - vadinams"auksinis standartas".
Visas maistas yra sveika ir gerai organizmui, tik reikia moketi pailseti gerai ir atsipalaiduoti, tai visos ligos pabegs...LOL
REKLAMA
REKLAMA

Skaitomiausios naujienos




Į viršų