Reikės (stiklinė 240 ml): 4 vidutinio dydžio bulvių; 1 didelio saliero stiebo; 1 mažo svogūno; 3 kietai virtų kiaušinių; 1/3 arb. š. raudonosios paprikos miltelių.
Padažui: ¾ stiklinės majonezo; 1 arb. š. balto acto (5 %); 1 arb. š. cukraus; 1 arb. š. geltonų garstyčių; 0,5 arb. š. druskos; ¼ arb. š. juodųjų pipirų; 0,5 arb. š. česnako miltelių.
GAMINIMAS
Bulves nulupame, perpjauname perpus, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir verdame, kol bulvės suminkštėja (tik nepervirkite, kad bulvės nesubyrėtų). Kai bulvės išverda, nupilame vandenį ir paliekame visiškai atvėsti.
Susmulkiname saliero stiebą ir kietai virtus kiaušinius (galite pasilikti vieną kiaušinį uždėti ant salotų).
Svogūną sutriname maisto smulkintuvu arba labai smulkiai supjaustome.
Viename indelyje sumaišome padažui skirtus ingredientus.
Visus salotų ingredientus (išskyrus paprikos miltelius) sumaišome viename inde ir uždedame supjaustytą kiaušinį (jei vieną pasilikote). Salotas apibarstome paprikos milteliais ir patiekiame. Skanaus!
Šaltinis: Lithuanian in the USA