Jums reikės:
10 agurkų, kuokštelio krapų, 6 skiltelių česnako, 2 valgomųjų šaukštų druskos, 2 litrų karšto vandens, vyšnių arba serbentų lapų.
Pradžioje druską ištirpinkite karštame vandenyje. Tiksliausia proporcija būtų 1 šaukštas druskos vienam litrui vandens. Tuomet česnako skilteles nulupkite bei truputį sutrinkite (t.y. suplokite plačiu peiliu).
Tada į dubenį arba kibirėlį dėkite truputį serbentų/vyšnių lapų, krapų, česnakų bei sluoksnį agurkų. Po to vėl dėkite lapų, krapų, česnako bei taip kol išdėliosite visus agurkus. Paskui užpilkite sūriu vandeniu. Kai atvės, dėkite į šaldytuvą. Skanaukite!
Paruošti valgyti jau po 24 valandų.