Rašėme apie populiariausius Europos muziejus, o dabar supažindinsime su skaniausiais. Kiekvienas mėgstame pavalgyti, o pažiūrėti į maistą iš kitos pusės visada įdomu, todėl Europoje yra nemažai muziejų, skirtų būtent kulinariniam paveldui ar tiesiog mėgstamiems produktams, ra6o kelionių tinklalapis Makalius.lt.
Keptų bulvių gerbėjai turėtų į savo lankytinų objektų sąrašą įtraukti Belgijos Briugės Bulvių muziejų. Čia jums atskleis bulvių auginimo paslaptis, kepimo meno subtilybes. Vienoje salių rodomi filmų epizodai, kuriuose užfiksuotos bulvytės fri. Muziejaus restoranas kviečia paragauti įvairiausių formų ir skonių bulvyčių.
Viešėdami Parmoje (apie 100 km nuo Milano), nepatingėkite pavažiuoti 12 km ir užsukti į Pomidoro muziejų. Apie pomidorą čia sužinosite labai daug. Pažintinės ekskursijos po pomidorų pasaulį vyksta sename konservų fabrike. Muziejaus darbuotojai vaizdžiai papasakos, kaip išauginti visą plantaciją, kaip geriausia valgyti šį skanėstą.
Parmos provincijoje taip pat galėsite apsilankyti Prosciutto (konservuotos mėsos ) muziejuje. Čia susipažinsite su visomis mėsos gaminimo stadijomis. Po įdomių pasakojimų, galėsite patys įsitikinti šios mėsytės skanumu degustacijos metu.
Romoje visų laukia miltinių patiekalų muziejus. Didžiąją dalį ekspozicijos sudaro įvairių formų makaronai. Šiuo metu muziejuje vyksta restauravimo darbai, tačiau jau netrukus jis bus atidarytas visiems, norintiems susipažinti su Italijos virtuvės dalele.
Berlyne užsukite į Curriwurst. Šis muziejus skirtas vienam populiariausių Vokietijos patiekalų – dešrelei su aštriu pomidorų padažu ir kariu. Paprastai šis patiekalas patiekimas su keptomis bulvytėmis. Muziejuje jums papasakos apie šio patiekalo atsiradimą, valgymo kultūrą ir visokių įdomių smulkmenų, parodys filmą, nuotraukų, interaktyviai susipažinsite su žymiuoju patiekalu bei galėsite patys paragauti ir įvertinti vokiškos dešrelės kokybę. Čia pat prekiaujama įvairiausiais teminiais suvenyrais.
Hamburgas garsėja ne tik savo miniatiūrų muziejumi, ne ką mažiau lankomas ir Prieskonių muziejus. Šiose skaniose ekspozicijose išvysite apie 50 prieskonių rūšių iš penkių kontinentų. Muziejuje taip pat išvysite apie 900 prietaisų, skirtų prieskonių gamybai. Kai kurie prietaisai mena viduramžius. Į bilieto kainą įskaičiuota degustacija bei pakelis pipirų.
Smaližiai turėtų bent kartą gyvenime apsilankyti Haribo guminukų muziejuje. Vaikai, suaugę ir visi neabejingi skaniesiems meškučiams pateks į tikrą rojų, kur jums žaismingai bus papasakota apie saldėsių gamybą, o specialioje parduotuvėlėje galėsite įsigyti mėgstamiausių Haribo guminukų. Muziejų galima pasiekti iš Marselio, Liono ir kitų Prancūzijos miestų.