• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė ruošiantis Kūčioms ir šv. Kalėdoms siūlo pagaminti silkę. Pasak jos, tai senas, geras ir laiko patikrintas receptas. 

Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė ruošiantis Kūčioms ir šv. Kalėdoms siūlo pagaminti silkę. Pasak jos, tai senas, geras ir laiko patikrintas receptas. 

REKLAMA

Taip paruošta silkė tikrai verta 10 balų! Raskite vietos jai ir ant šventinio stalo. 

Ingredientai:

4 vnt. silkės filė, 2 morkos, 2 svogūnai, 40 gr. dž. slyvos, 40 gr. razinų, 40 gr. dž. spanguolių, 3 šaukštai aliejaus, 4 šaukštai kečupo, žiūpsnelis maltų pipirų, žiūpsnelis cinamono.

Visų pirma svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite burokine tarka ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi.

Džiovintus vaisius pamirkykite šiltame vandenyje, kad suminkštėtu. Tuomet nusausinkite, susmulkinkite ir dėkite į keptuvę su daržovėmis, pakepinkite šiek tiek. Sudėkite kečupą, pipirus ir cinamoną, išmaišykite ir pakepkite maišant kelias minutes.

Atvėsinkite.

Silkę supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į lėkštes. Užklokite daržovių - vaisių padažu.

p.s. padažas tikrai puikiai tinka prie silkutės. O su karštom bulvėm...geriau nesakysiu, pasigaminkite patys.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų