Taip paruošta silkė tikrai verta 10 balų! Raskite vietos jai ir ant šventinio stalo.
Ingredientai:
4 vnt. silkės filė, 2 morkos, 2 svogūnai, 40 gr. dž. slyvos, 40 gr. razinų, 40 gr. dž. spanguolių, 3 šaukštai aliejaus, 4 šaukštai kečupo, žiūpsnelis maltų pipirų, žiūpsnelis cinamono.
Visų pirma svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite burokine tarka ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi.
Džiovintus vaisius pamirkykite šiltame vandenyje, kad suminkštėtu. Tuomet nusausinkite, susmulkinkite ir dėkite į keptuvę su daržovėmis, pakepinkite šiek tiek. Sudėkite kečupą, pipirus ir cinamoną, išmaišykite ir pakepkite maišant kelias minutes.
Atvėsinkite.
Silkę supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į lėkštes. Užklokite daržovių - vaisių padažu.
p.s. padažas tikrai puikiai tinka prie silkutės. O su karštom bulvėm...geriau nesakysiu, pasigaminkite patys.
Skanaus!