• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kas gali būti geriau už traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže? Manau, visi laikas nuo laiko užsimanome kiniško maisto, o ypač tos traškios, aromatingos ir padaže skendinčios vištienos gabaliukų. Kartais surasti gerą kinų restoraną, kuriame būtų tiekiama tikrai gardi vištiena saldžiarūgščiame padaže yra labai sudėtinga. <...> Tačiau pagal mano receptą pagamintu padažiuku tikrai nenusivilsite, tuo labiau, jog skonį galėsite reguliuoti pagal save! Juk pats geriausias receptas, kuomet patiekalo skonį galima be vargo prisitaikyti sau", – rašo tinklaraščio autorė Liucija.

„Kas gali būti geriau už traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže? Manau, visi laikas nuo laiko užsimanome kiniško maisto, o ypač tos traškios, aromatingos ir padaže skendinčios vištienos gabaliukų. Kartais surasti gerą kinų restoraną, kuriame būtų tiekiama tikrai gardi vištiena saldžiarūgščiame padaže yra labai sudėtinga. <...> Tačiau pagal mano receptą pagamintu padažiuku tikrai nenusivilsite, tuo labiau, jog skonį galėsite reguliuoti pagal save! Juk pats geriausias receptas, kuomet patiekalo skonį galima be vargo prisitaikyti sau", – rašo tinklaraščio autorė Liucija.

REKLAMA

Keletas patarimų gaminant: vištienos nereikėtų perkepti, kad ji nebūtų per kieta. Padažo rūgštumas-saldumas kartais priklauso nuo konservuotų ananasų (jeigu jie rūgštesni, tuomet aišku ir padažas bus truputį rūgštesnis). Jei padažas per tirštas – įpilkite daugiau vandens, jei per skystas – sumaišykite 1 arb. š. krakmolo keliuose šaukštuose šalto vandens ir supilkite į padažą.

Reikės:

500 g vištienos krūtinėlės; 0,5 raudonos paprikos; 0,5 geltonos paprikos; 0,5 didesnio svogūno; 200 g konservuoto ananaso; 2/3 arb. š. druskos; saulėgrąžų aliejaus (kepimui)

REKLAMA
REKLAMA

Tešlai:

160 ml šalto vandens; 130 g miltų; 50 g kukurūzų krakmolo; 1 valg. š. kepimo miltelių; 1 žiupsnio druskos

Padažui:

400 ml vandens; 7 valg. š. pomidorų padažo; 6 valg. š. sojos padažo; 4,5 valg. š. rudo cukraus; 3-3,5 valg. š. balto acto; 2 valg. š. šalto vandens; 1,5 valg. š. kukurūzų arba bulvių krakmolo

REKLAMA

Saldžiarūgštė vištiena kiniškai

Vištieną supjaustome nedideliais pailgais gabalėliais, sumaišome su 2/3 arb. š. druskos.

Paprikas, ananasą ir svogūną supjaustome didesniais gabalėliais.

Tešla – viename didesniame inde sumaišome visus tešlai skirtus ingredientus. Maišome, kol nelieka gumulėlių. Visus vištienos gabalėlius sumaišome su tešla.

Didelėje keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame ~1/3 vištienos gabalėlių (kad nesiliestų vienas prie kito) ir kepame ~4-5 minutes (priklausomai nuo gabalėlių dydžio) apverčiant viduryje kepimo. Kadangi tešla yra gana lipni, aš vištienos gabalėlius dedu į keptuvę žnyplių pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

Vištieną kepame, kol gabalėliai įgauna auksinę spalvą. Po to gabalėlius sudedame ant kepimo grotelių, kad nuvarvėtų aliejus. Taip iškepame visą vištieną.

Tą pačią keptuvę, kurioje kepėte vištieną, išvalome. Į ją sudedame pomidorų padažą, rudą ir baltą cukrų, supilame sojos padažą, actą ir 500 ml vandens, išmaišome ir užverdame. Tada sudedame paprikas, ananasą ir svogūną. Išmaišome ir kaitiname apie minutę (galite pakaitinti truputį ilgiau, jei norite minkštesnių daržovių).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viename indelyje sumaišome 2 valg. š. vandens ir su krakmolu ir plona srovele supilame į padažą (nuolat maišome). Taip sutirštiname padažą. Tuomet sudedame vištienos gabalėlius, išmaišome ir iškart patiekiame. Skanumėlis!

Turėkite omenyje, kad padažo saldumą/rūgštumą galite reguliuoti pagal savo skonį pridėdami daugiau/mažiau cukraus ir acto. Rekomenduočiau paragauti ir nuspręsti, kurio ingrediento reikėtų įdėti papildomai, kai padažas užverda.

REKLAMA

Jeigu norite labai traškios vištienos, tuomet pirmą kartą kepdami vištienos gabalėlius kepkite juos truputį trumpiau ~3 minutes, išimkite iš keptuvės, palikite ant grotelių ar sietelyje, kad nuvarvėtų aliejus ir po to vėl sudėkite į keptuvę įkaitintą ant aukštos ugnies. Kepkite ~20-30 sekundžių ir sudėkite ant grotelių, kad nuvarvėtų aliejus.

Šaltinis: „Lithuanian in the USA“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų