Jums reikės:
kilogramo česnako, 600 ml vandens, 4 šaukštų cukraus, 7 žirnelių juodųjų pipirų, 10 pumpurėlių gvazdikėlių, 3 šaukštų acto, 2 šaukštų druskos.
Pirmiausia nulupkite viršutinį česnako lukštą. Tada galite palikti arba visą galvutę arba paskirstyti skiltelėmis. Į puodą pilkite vandenį, dėkite druską, cukrų, pipirus bei gvazdikėlius.
Užvirinkite ir nuimkite nuo ugnies. Tuomet į gautą marinatą supilkite actą. Česnaką dėkite į iš anksto garais apdirbtą švarų stiklainį (sterilizuotą) ir iki viršaus užpilkite marinatu.
Užsukite stiklainius metaliniais dangteliais ir dėkite į kokią vėsią vietą, bet ne į šaldytuvą. Česnakas bus tinkamas vartojimui po 2 mėnesių. Skanaus!
šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt