Žuvų taukuose yra nepakeičiamų riebalų rūgščių, tokių kaip omega-3 ir omega-6, kurios padeda išlaikyti mūsų širdį sveiką.
Štai, kas atsitiks su jūsų kūnu, jei reguliariai vartosite žuvų taukus.
Sumažės širdies ligų rizika
Gerdami žuvų taukus suteiksite teigiamą poveikį cholesterolio kiekiui organizme ir „kenksmingo“ cholesterolio kiekio sumažėjimą. Riebalai omega-3 ir omega-6 rūgštys, kurių sudėtyje yra žuvų taukų, mažins širdies ligų riziką, nes sumažės trigliceridų kiekis ir kraujospūdis.
Mąstymas taps greitesnis ir lankstesnis
Omega-3 sudėtyje yra DHA arba dokozaheksaeno rūgšties, kuri saugo ląstelių membranas ir stiprina nervų ląstelių jungtis. Dėl šių priežasčių galime naudoti žuvų taukus kaip būdą, užkirsti kelią Alzheimerio ligai.
Daugybė tyrimų taip pat parodė, kad žuvų taukai skatina smegenų funkciją, gerina reakcijos laiką, aukštesnes smegenų funkcijas ir sprendimų priėmimo greitį.
Pagerės imuninė sistema
Daugelyje šalių polinesočiosios rūgštys pridedamos prie įprastų maisto produktų, pavyzdžiui, sviesto ar margarino. Tai yra papildomas omega-3 šaltinis, esantis žuvų taukuose, ir jis stimuliuoja prostaglandinų gamybą. Jie stiprina imuninę sistemą ir padeda organizmui susidoroti su infekcija.
Būsite atsparesni stresui
Polinesočiosios rūgštys gali padidinti serotonino, atsakingo už gerą nuotaiką, gamybą. Taigi, jums bus lengviau kovoti su stresu. Kai kuriais atvejais žuvų taukai netgi skiriami vaikams su hiperaktyvumo sutrikimu ir dėmesio trūkumu.
Remiantis tyrimo duomenimis, žuvų taukai gali netgi teigiamai paveikti šizofreniją ir kitas psichines ligas.
Papildomas vitaminų ir mineralų šaltinis
Žuvų taukuose taip pat yra visas mineralų ir vitaminų rinkinys. Vitaminai gali skirtis priklausomai nuo žuvų rūšies ir daugelio kitų veiksnių.
Tai yra papildomas vitaminų A ir D šaltinis, galintis padėti jums atsikratyti trapių plaukų ir absorbuoti kalcį, fosforą. Istoriškai žuvų taukų vartojimas buvo skirtas tiems, kuriems trūksta vitamino D, ir paskirtas vaikams, kad būtų išvengta rachitų.