INGREDIENTAI:
- šiek tiek krapų
- 1 vienetas svogūnų
- 500 gramų lydekų
- 500 gramų pievagrybių
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 500 gramų grietinės
- šiek tiek prieskonių (su citrina)
- 1 arbatinis šaukštelis kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Atšildome žuvies filė, supjaustome gabalėliais, pabarstome prieskoniais, druska bei palaikome kambario temperatūroje. Pievagrybius ir svogūną supjaustome ir pakepiname. Karį suberiame į grietinę ir gerai išmaišome. Patiekalas baigiamas gaminti giliame karščiui atsparaus stiklo inde. Ant indo dugno dedame žuvies gabalėlius, ant jų -pakepintus grybus su svogūnais, užpilame grietine su kariu. Kepame 25-30 min. 200°C karštumo orkaitėje. Žuvį patiekiame su ryžiais. Viską apibarstome krapais.
REKLAMA