Iš nuplautos ir nuvalytos žuvies išimti kaulus, supjaustyti gabaliukais. Bulves išvirti su lupenomis, nulupti ir supjaustyti stambiais kubeliais. Grybus išvirti, susmulkinti. Svogūnus supjaustyti ir apkepinti aliejuje. Žuvį, bulves, grybus, svogūnus, alyvuoges, prieskonius sudėti į karščiui atsparų indą, užpilti grybų nuoviru ir patroškinti ant silpnos ugnies. Tada apibarstyti džiūvėsėliais ir pašauti į orkaitę 15-20 min. Patiekti su žalumynais, galima įdėti lydyto sūrio.
Autorius: Ksiuša
INGREDIENTAI:
15 vienetų alyvuogių (be kauliukų)
1 kilogramas bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai svogūnų
šiek tiek druskos
1 kilogramas žuvies (karpis arba karosas)
50 gramų grybų (džiovinti)
0.5 stiklinės grybų (nuoviras)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš nuplautos ir nuvalytos žuvies išimti kaulus, supjaustyti gabaliukais. Bulves išvirti su lupenomis, nulupti ir supjaustyti stambiais kubeliais. Grybus išvirti, susmulkinti. Svogūnus supjaustyti ir apkepinti aliejuje. Žuvį, bulves, grybus, svogūnus, alyvuoges, prieskonius sudėti į karščiui atsparų indą, užpilti grybų nuoviru ir patroškinti ant silpnos ugnies. Tada apibarstyti džiūvėsėliais ir pašauti į orkaitę 15-20 min. Patiekti su žalumynais, galima įdėti lydyto sūrio.