INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 8 vienetai kopūstų (lapai)
- 2 vienetai morkų (virtos)
- 2 vienetai kiaušinių
- 2 vienetai batono (riekelės)
- 1 ir 1/5 kilogramo jūros lydekų (filė)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek prieskonių (žuvims)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Patiekalui dar pasiruoškite marlės ir folijos.
Žuvį sumalkite su piene arba sultinyje išmirkytu batonu. Į šią masę suberkite smulkiai supjaustytas virtas morkas, įmuškite kiaušinius, įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. Kopūsto lapus paruoškite kaip balandėliams. Tada patieskite marlę, ant jos - foliją, o ant folijos vieną prieš kitą (storaisiais galais) klokite kopūsto lapus. Ant kopūsto lapų dėkite maltą žuvį, ją gerai suspauskite, apgaubkite kopūsto lapais, suvyniokite į foliją bei marlę ir užriškite galus. Virkite pasūdytame vandenyje su prieskoniais (pipirais, lauro lapais, salierais ir pan.) apie 30 min. Galima patiekti ir karštą, ir šaltą. Labai tinka raudoni padažai.
REKLAMA