1 valgomasis šaukštas svogūnų (smulkinti ir kepinti)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (baltymai)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
900 gramų lydekų (filė)
200 gramų batono
40 gramų džiūvesėlių (malti)
0.5 stiklinės pieno
0.5 stiklinės grietinėlės (20% riebumo)
2 valgomieji šaukštai krevečių be kevalo (smulkintos)
šiek tiek druskos ((įdarui))
1 valgomasis šaukštas druskos ((žuvies masei))
šiek tiek aliejaus
2 valgomieji šaukštai sviesto
4 vienetai sviesto (šaltas, kubeliai)
šiek tiek baltųjų pipirų (šviežiai malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lydekų filė sumalama ir suminkoma su susmulkintu svogūnu, 2 šaukštais minkšto sviesto, džiūvėsėliais, pienu, grietinėle, iki purios masės išplaktu 1 kiaušinio baltymu, 1 šaukštu druskos bei baltaisiais pipirais. Įdarui susmulkintos krevetės sumaišomos su krapais, pakepintu svogūnu, druska bei juodaisiais pipirais. Balta duona supjaustoma mažais kubeliais. Imama į delną žuvies masės, suformuojamas blyną, į jo vidurį dedamas krevečių įdaras ir suformuojamas kukulis. Suformuoti kukuliai apvoliojami plaktame kiaušinyje bei miltuose ir apspaudžiami baltos duonos kubeliais. Kepimo indas patepamas aliejumi, į jį sudedami kukuliai ir kepami apie 15-20 min. 190 laipsnių temperatūroje. Gaunasi 4 sotūs kukuliai. Skanaus.
Autorius: Gerda
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti (įdarui))
1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti)
1 vienetas svogūnų
1 valgomasis šaukštas svogūnų (smulkinti ir kepinti)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (baltymai)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
900 gramų lydekų (filė)
200 gramų batono
40 gramų džiūvesėlių (malti)
0.5 stiklinės pieno
0.5 stiklinės grietinėlės (20% riebumo)
2 valgomieji šaukštai krevečių be kevalo (smulkintos)
šiek tiek druskos ((įdarui))
1 valgomasis šaukštas druskos ((žuvies masei))
šiek tiek aliejaus
2 valgomieji šaukštai sviesto
4 vienetai sviesto (šaltas, kubeliai)
šiek tiek baltųjų pipirų (šviežiai malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lydekų filė sumalama ir suminkoma su susmulkintu svogūnu, 2 šaukštais minkšto sviesto, džiūvėsėliais, pienu, grietinėle, iki purios masės išplaktu 1 kiaušinio baltymu, 1 šaukštu druskos bei baltaisiais pipirais. Įdarui susmulkintos krevetės sumaišomos su krapais, pakepintu svogūnu, druska bei juodaisiais pipirais. Balta duona supjaustoma mažais kubeliais. Imama į delną žuvies masės, suformuojamas blyną, į jo vidurį dedamas krevečių įdaras ir suformuojamas kukulis. Suformuoti kukuliai apvoliojami plaktame kiaušinyje bei miltuose ir apspaudžiami baltos duonos kubeliais. Kepimo indas patepamas aliejumi, į jį sudedami kukuliai ir kepami apie 15-20 min. 190 laipsnių temperatūroje. Gaunasi 4 sotūs kukuliai. Skanaus.