INGREDIENTAI:
- šiek tiek citrinų (griežinėliai)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai kiaušinių
- 100 gramų kvietinių miltų
- 1/4 litro alaus (tamsusis)
- šiek tiek druskos
- 4 valgomieji šaukštai aliejaus
- 500 gramų žuvies (filė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltus išmaišome su alumi ir dviem žiupsneliais druskos, tešlą uždengiame ir 20 min. palaikome. Kiaušinio trynį atskiriame nuo baltymo. Baltymą išplakame. Trynį įmaišome į alaus tešlą, po to sudedame ir atsargiai įmaišome išplaktus baltymus. Filė pasūdome, pagardiname pipirais ir apšlakstome citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Žuvies filė pamirkome alaus tešloje ir kepame karštoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3 min. Po to žuvį išimame, nuvarviname. Patiekiame su salotomis, bulvėmis ir citrinos griežinėliais.
REKLAMA