Nuvalytą žuvį (be odos ir kaulų) supjaustome gabaliukais (apytikriai 5 mm storio plotis, ilgis apie 2 cm), sudedame į puodą, įberiame bulvių krakmolą, sumaišome, įmušame kiaušinį, sumaišome, įdedame majonezą, sumaišome, suberiame karį, druską, išmaišome, įdedame žiedais supjaustytus porus (viso nedėkite, bus per daug, išlaikytikite proporciją su paprika, visų daržovių kiekis turi būti proporcingai vienodas), smulkiai supjaustytą papriką, smulkiai supjaustytus pomidorus be odeles ir be sėklų (pomidorus nuplikome karštu vandeniu palaikome kelias minutes karštame vandenyje, nulupame perpjauname į 4 dalis iškrapštome sėklas, supjaustome) uždengiame dangčiu ir įdėję į šaldytuvą palaikome 1 parą. Kitądien kepame ant keptuvėje pakaitinto aliejaus, gautą masę dėdami šaukštu kaip kad kepame blynus. Apkepinti iš abiejų pusių. Skanaus! P.S. Kas nemėgsta porų ar/ir paprikos, galite jos nenaudoti šiame recepte, skonis bus kitoks, bet ne ką prastesnis nei su minėtais ingredientais.
Autorius: Arina
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės krakmolo (bulvių)
1 vienetas paprikų
1 vienetas pomidorų pastos (didelis)
1 vienetas porų
1 vienetas kiaušinių
2 kilogramai menkių (ar kita žuvis)
400 mililitrų majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuvalytą žuvį (be odos ir kaulų) supjaustome gabaliukais (apytikriai 5 mm storio plotis, ilgis apie 2 cm), sudedame į puodą, įberiame bulvių krakmolą, sumaišome, įmušame kiaušinį, sumaišome, įdedame majonezą, sumaišome, suberiame karį, druską, išmaišome, įdedame žiedais supjaustytus porus (viso nedėkite, bus per daug, išlaikytikite proporciją su paprika, visų daržovių kiekis turi būti proporcingai vienodas), smulkiai supjaustytą papriką, smulkiai supjaustytus pomidorus be odeles ir be sėklų (pomidorus nuplikome karštu vandeniu palaikome kelias minutes karštame vandenyje, nulupame perpjauname į 4 dalis iškrapštome sėklas, supjaustome) uždengiame dangčiu ir įdėję į šaldytuvą palaikome 1 parą. Kitądien kepame ant keptuvėje pakaitinto aliejaus, gautą masę dėdami šaukštu kaip kad kepame blynus. Apkepinti iš abiejų pusių. Skanaus! P.S. Kas nemėgsta porų ar/ir paprikos, galite jos nenaudoti šiame recepte, skonis bus kitoks, bet ne ką prastesnis nei su minėtais ingredientais.