REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 30
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.
Pasiruošti kepimo skardą ir iškloti ją kepimo popieriumi.
Elektriniu plaktuvu išplakti riešutų sviestą ir minkštą sviestą iki vientisos masės.
Suberti rudąjį cukrų ir dar kartą išplakti.
Įmušti kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą. - Dar kartą išplakti iki vientisos masės.
Į kitą dubenį išsijoti miltus. Sumaišyti su kepimo milteliais.
Miltų mišinį suberti į riešutų sviesto plakinį ir lengvai išmaišyti, kol neliks sausų miltų.
Į lėkštę suberti cukrų, skirtą apviliojimui.
Semti po arbatinį šaukštelį tešlos ir tarp delnų suformuoti į mažus apvalius kamuolėlius. - Kiekvieną kamuolėlį apvolioti cukruje ir perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Tarp kamuolėlių skardoje palikti apie 5 cm tarpus, kadangi kepdami jie išsiplės.
Kepti sausainius įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių, kol jie taps gražiai auksinės spalvos, o jų paviršius šiek tiek sutrūkinės. - Kadangi iškepę sausainiai bus labai minkšti, išėmus sausainius iš orkaitės, palikti atvėsti kepimo skardoje bent 10 minučių.
Vėsdami sausainiai sutvirtės.
Perkelti juos ant grotelių ir visiškai atvėsinti.
Skanaus!
REKLAMA