INGREDIENTAI:
- 110 gramų bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 7 gramai krakmolo
- šiek tiek morkų
- 15 gramų svogūnų
- 65 gramai kiaulienos (plaučiai)
- 0.5 vieneto kiaušinių
- šiek tiek druskos
- 10 gramų sviesto
- šiek tiek prieskonių
- šiek tiek raudonėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 1 porcija.
Plaučius išvirti pasūdytame vandenyje su svogūnais, morkomis ir aromatinėmis žolelėmis. Virtų plaučių gausis apie 50 g.
Išvirtus plaučius sumalti mėsmale, išmaišyti su pakepintais svogūnais, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir būtinai džiovintais raudonėliais.
Po to nulupti virtas bulves, sutrinti, išmaišyti su krakmolu ir kiaušiniu, pagardinti druska.
Iš bulvių masės suformuoti paplotėlį į vidų dėti plaučių įdarą ir suformuoti delno dydžio sklindį, galima apvalų, galima ovalinį – kaip kam gražiau.
Sklindį gražiai iš abiejų pusių apkepinti keptuvėje su sviestu ir patiekti su 50 g grietininio grybų padažo.
Grietininiui grybų padažui 10 g lydyto naminio sviesto (galima ir saulėgrąžų aliejaus) apkepinti 12 g smulkiai supjaustytų svogūnų ir 60 g plonais griežinėliais supjaustytų grybų (skaniausiai būtų baravykai), ant viršaus uždėti 40 g naminės grietinės ir, maišant, užvirinti.
Skanaus!
Autorius: Vincentas Sakas