INGREDIENTAI:
- šiek tiek laurų lapų (malti lapeliai)
- šiek tiek svogūnų
- šiek tiek žaliuokių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Paprastai žaliuokės yra labai žemėtos, todėl, prieš konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotą puodą, sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas maltais kvapiaisiais pipirais, trintais lauro lapeliais ir druska. Taip paspaudžiant pridedamas pilnas puodas, uždengiamas ir iš lengvo kaitinama nuo užvirimo 15 min. Po to grybai puode palaikomi 2—4 dienas. Po 4 dienų grybai vėl pavirinami puode 30 min. arba iškaitinami stiklainiuose verdančio vandens puode, t.y. 100° C temperatūroje 30 min. ir nedelsiant sandariai uždaromi.
REKLAMA