INGREDIENTAI:
- 6 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 1 litras aliejaus
- 2 stiklinės grietinės
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinių trynius išplakame su grietine, įberiame vanilinio cukraus, kepimo miltelių ir miltų tiek, kad būtų galima tešlą kočioti. Labai gerai išminkome, išdaužome, kad tešla traukiant, trūkinėtų pūslelėmis. Labai plonai iškočiojus pjaustome juostelėmis (4—5 cm ilgio, 1,5—2 cm pločio), šios per vidurį įpjaunamos išilgai ir vienas galas išveriamas per įpjovą. Žagarėlius verdame karštuose riebaluose. Išvirus juos išgriebiame, o kai nuvarvės riebalai, apibarstome cukraus pudra.
REKLAMA