1. Išlydyti margariną, tuomet į jį suberti dribsnius, keletą minučių palikti ant ugnies vis pamaišant. 2. Į margarino bei dribsnių masę supilti cukrų, ir vėl 2-3min. pakaitinti (dribsniai lengvai karamelizuosis), tuomet nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kad truputi pravėstų. 3. Kitame inde išplakti kiaušinius suberti visas sėklas, sudėti kepimo miltelius ir imbierą, įdėti miltų, kad masę "sukabintų". 4. Į dribsnių masę sudedame tai, ką sumaišėme 3 punkte, ir dedame gražius kauburėlius į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. 5. Kepti 180` temperatūroje ~20min. Kadangi gaunasi 2 skardos patariu kepti su vėjeliu.
P.S. imbieras paryškina skonį, bet jei jo neturite - nedėkite, o visas sėklas dėti nebūtinai tokiomis proporcijomis, jei vienas mėgstate labiau, dėkite jų daugiau, svarbiausia, jog bendrai susidarytų ~500g.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio imbierų
250 gramų margarino
50 gramų moliūgų (sėklos)
50 gramų saulėgrąžų
100 gramų žemės riešutų
2 vienetai kiaušinių
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
100 gramų razinų
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
250 gramų avižinių dribsnių
100 gramų sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Išlydyti margariną, tuomet į jį suberti dribsnius, keletą minučių palikti ant ugnies vis pamaišant. 2. Į margarino bei dribsnių masę supilti cukrų, ir vėl 2-3min. pakaitinti (dribsniai lengvai karamelizuosis), tuomet nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kad truputi pravėstų. 3. Kitame inde išplakti kiaušinius suberti visas sėklas, sudėti kepimo miltelius ir imbierą, įdėti miltų, kad masę "sukabintų". 4. Į dribsnių masę sudedame tai, ką sumaišėme 3 punkte, ir dedame gražius kauburėlius į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. 5. Kepti 180` temperatūroje ~20min. Kadangi gaunasi 2 skardos patariu kepti su vėjeliu.
P.S. imbieras paryškina skonį, bet jei jo neturite - nedėkite, o visas sėklas dėti nebūtinai tokiomis proporcijomis, jei vienas mėgstate labiau, dėkite jų daugiau, svarbiausia, jog bendrai susidarytų ~500g.