• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų
  • 250 gramų margarino
  • 50 gramų moliūgų (sėklos)
  • 50 gramų saulėgrąžų
  • 100 gramų žemės riešutų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 100 gramų razinų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 250 gramų avižinių dribsnių
  • 100 gramų sezamo sėklų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Išlydyti margariną, tuomet į jį suberti dribsnius, keletą minučių palikti ant ugnies vis pamaišant.
    2. Į margarino bei dribsnių masę supilti cukrų, ir vėl 2-3min. pakaitinti (dribsniai lengvai karamelizuosis), tuomet nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kad truputi pravėstų.
    3. Kitame inde išplakti kiaušinius suberti visas sėklas, sudėti kepimo miltelius ir imbierą, įdėti miltų, kad masę "sukabintų".
    4. Į dribsnių masę sudedame tai, ką sumaišėme 3 punkte, ir dedame gražius kauburėlius į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
    5. Kepti 180` temperatūroje ~20min. Kadangi gaunasi 2 skardos patariu kepti su vėjeliu.

    P.S. imbieras paryškina skonį, bet jei jo neturite - nedėkite, o visas sėklas dėti nebūtinai tokiomis proporcijomis, jei vienas mėgstate labiau, dėkite jų daugiau, svarbiausia, jog bendrai susidarytų ~500g.

Autorius: Kristina

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų
  • 250 gramų margarino
  • 50 gramų moliūgų (sėklos)
  • 50 gramų saulėgrąžų
  • 100 gramų žemės riešutų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 100 gramų razinų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 250 gramų avižinių dribsnių
  • 100 gramų sezamo sėklų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Išlydyti margariną, tuomet į jį suberti dribsnius, keletą minučių palikti ant ugnies vis pamaišant.
    2. Į margarino bei dribsnių masę supilti cukrų, ir vėl 2-3min. pakaitinti (dribsniai lengvai karamelizuosis), tuomet nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kad truputi pravėstų.
    3. Kitame inde išplakti kiaušinius suberti visas sėklas, sudėti kepimo miltelius ir imbierą, įdėti miltų, kad masę "sukabintų".
    4. Į dribsnių masę sudedame tai, ką sumaišėme 3 punkte, ir dedame gražius kauburėlius į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
    5. Kepti 180` temperatūroje ~20min. Kadangi gaunasi 2 skardos patariu kepti su vėjeliu.

    P.S. imbieras paryškina skonį, bet jei jo neturite - nedėkite, o visas sėklas dėti nebūtinai tokiomis proporcijomis, jei vienas mėgstate labiau, dėkite jų daugiau, svarbiausia, jog bendrai susidarytų ~500g.

Autorius: Kristina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų