Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo formą patepame riebalais. Ištirpintą sviestą sumaišome su ruduoju cukrumi. Vyšnias sumaišome su 2 šaukštais smulkaus cukraus. Į sviestą įmaišome miltų mišinį, pieną, 2 šaukštus minkšto margarino bei kiaušinius. Viską pamaišome apie 30 s. Šaukštu įmaišome į tešlą vyšnias bei pekano riešutų puseles. Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame apie 20-25 min. Iškepus paliekame 10 min. pravėsti. Glazūrai sumaišome cukraus pudrą, vanilę bei vandenį. Šia glazūra aptepame iškeptą pyragą. Taip pat pyragą galima papuošti vyšniomis bei pekano riešutais. Skanaus.
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus pudros
1/3 stiklinės cukraus (rudasis)
2 valgomieji šaukštai cukraus (smulkus)
2 valgomieji šaukštai margarino
1/3 stiklinės pekanų riešutų
0.5 arbatinio šaukštelio vanilės
1 stiklinė vyšnių
1 vienetas kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų (mišinys kepiniams)
3/5 stiklinės pieno
3 valgomieji šaukštai vandens
1/3 stiklinės sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo formą patepame riebalais. Ištirpintą sviestą sumaišome su ruduoju cukrumi. Vyšnias sumaišome su 2 šaukštais smulkaus cukraus. Į sviestą įmaišome miltų mišinį, pieną, 2 šaukštus minkšto margarino bei kiaušinius. Viską pamaišome apie 30 s. Šaukštu įmaišome į tešlą vyšnias bei pekano riešutų puseles. Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame apie 20-25 min. Iškepus paliekame 10 min. pravėsti. Glazūrai sumaišome cukraus pudrą, vanilę bei vandenį. Šia glazūra aptepame iškeptą pyragą. Taip pat pyragą galima papuošti vyšniomis bei pekano riešutais. Skanaus.