• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų aguonų
  • šiek tiek apelsinų (žievelė, tarkuota)
  • 1 stiklinė cukraus (+ 200 g įdarui)
  • 5 vienetai kiaušinių (+ 1 kiaušinio baltymas)
  • 0.5 kilogramo kvietinių miltų
  • 1/4 litro pieno
  • 250 gramų sviesto
  • 1 stiklinė razinų
  • 40 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 150 g sviesto ištrinama iki purumo, suberiama 1 stiklinė cukraus, įmušami 3 kiaušiniai ir supilamos piene išleistos mielės.
    Viskas sumaišoma, suberiami miltai ir užminkoma tešla, pastatoma šiltai, kad pakiltų.
    Įdarui aguonos mirkomos 12 val. vandenyje, nukošiamos, kelias minutes paverdamos, vėl nukošiamos.
    Vėliau 2 kart permalamos.
    Į puodą sudedamos aguonos, 100 g sviesto, razinos, susmulkinta apelsino žievelė. Masė maišant paverdama.
    Įmušami 2 kiaušiniai, suberiama 200 g cukraus, pamaišoma.
    Lenta pabarstoma miltais, pusė tešlos iškočiojama 1 cm storio lakštu ir aptepama kiaušinio baltymu.
    Ant taip paruošto lakšto paskleidžiama pusė aguonų masės, viršus aptepamas kiaušinio baltymu.
    Kraštai bei galai plonai užlankstomi ir suvyniojamas vyniotinis.
    Iš likusios tešlos ir aguonų masės padaromas antras vyniotinis.
    Abu jie sudedami į aliejumi išteptą skardą, atskiriami specialiu kepimo popieriumi, kad nesuliptų ir dar pakildinami.
    Vėliau ištepami sviestu ir kepami orkaitėje apie 40 min. 175 laipsnių temperatūroje.
    Skanaus.

Autorius: Austėja

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų aguonų
  • šiek tiek apelsinų (žievelė, tarkuota)
  • 1 stiklinė cukraus (+ 200 g įdarui)
  • 5 vienetai kiaušinių (+ 1 kiaušinio baltymas)
  • 0.5 kilogramo kvietinių miltų
  • 1/4 litro pieno
  • 250 gramų sviesto
  • 1 stiklinė razinų
  • 40 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 150 g sviesto ištrinama iki purumo, suberiama 1 stiklinė cukraus, įmušami 3 kiaušiniai ir supilamos piene išleistos mielės.
    Viskas sumaišoma, suberiami miltai ir užminkoma tešla, pastatoma šiltai, kad pakiltų.
    Įdarui aguonos mirkomos 12 val. vandenyje, nukošiamos, kelias minutes paverdamos, vėl nukošiamos.
    Vėliau 2 kart permalamos.
    Į puodą sudedamos aguonos, 100 g sviesto, razinos, susmulkinta apelsino žievelė. Masė maišant paverdama.
    Įmušami 2 kiaušiniai, suberiama 200 g cukraus, pamaišoma.
    Lenta pabarstoma miltais, pusė tešlos iškočiojama 1 cm storio lakštu ir aptepama kiaušinio baltymu.
    Ant taip paruošto lakšto paskleidžiama pusė aguonų masės, viršus aptepamas kiaušinio baltymu.
    Kraštai bei galai plonai užlankstomi ir suvyniojamas vyniotinis.
    Iš likusios tešlos ir aguonų masės padaromas antras vyniotinis.
    Abu jie sudedami į aliejumi išteptą skardą, atskiriami specialiu kepimo popieriumi, kad nesuliptų ir dar pakildinami.
    Vėliau ištepami sviestu ir kepami orkaitėje apie 40 min. 175 laipsnių temperatūroje.
    Skanaus.

Autorius: Austėja

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų