INGREDIENTAI:
- 4 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (tirpinti)
- 1 vienetas kiaušinių
- 3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- 800 gramų kiaulės nugarinės
- šiek tiek druskos
- 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui reikės: 150 g riebios kiaulienos, 7 svogūnai, 15 kadagio uogų, truputį pipirų, druskos.
Įdarui kiauliena sumalama, sumaišoma su pakepintais svogūnais, kadagio uogomis ir pagardinama prieskoniais bei druska.
Mėsa gerai išmušama kūjeliu, ant jos dedamas įdaras, suvyniojama.
Pusgaminiui suteikiama statinaitės forma, jis aptepamas kiaušinio plakiniu, apibarstomas džiūvėsėliais ir verdamas riebaluose.
Vyniotinis tiekiamas užpiltas sviestu. Galima atskirai duoti virtų bulvių, morkų, žaliųjų žirnelių, salotų.
REKLAMA