Voveraitės švariai nuplaunamos ir, įpylus truputį sultinio, troškinamos svieste kartu su supjaustytu svogūnu, petražolėmis, salieru bei tarkuota morka. Puode užverdamas vanduo, įmetamas sultinio kubelis, sudedamos supjaustytos bulvės, o vėliau ir troškinti grybai. Pavirus 20 min. įpilama grietinės (galima ir grietinėlės), įberiama pipirų, druskos bei kitų mėgstamų prieskonių ir dar šiek tiek paverdama. Skanaus.
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
0.5 vieneto morkų
šiek tiek petražolių
šiek tiek salierų
1 vienetas svogūnų
1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
200 gramų voveraičių
1.5 litro vandens
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Voveraitės švariai nuplaunamos ir, įpylus truputį sultinio, troškinamos svieste kartu su supjaustytu svogūnu, petražolėmis, salieru bei tarkuota morka. Puode užverdamas vanduo, įmetamas sultinio kubelis, sudedamos supjaustytos bulvės, o vėliau ir troškinti grybai. Pavirus 20 min. įpilama grietinės (galima ir grietinėlės), įberiama pipirų, druskos bei kitų mėgstamų prieskonių ir dar šiek tiek paverdama. Skanaus.