• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek česnakų (3-4)
  • 3 valgomieji šaukštai kmynų
  • 50 gramų slyvų (džiovintos)
  • 2 vienetai vištiena
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek prieskonių (vištienos bei universalieji)
  • šiek tiek baltųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Abi vištos gražiai, kruopščiai nukaulinamos pradedant nuo nugaros. Sparnelius nupjauti, jų mums neprireiks. Vienos vištos mėsytė nuimama nuo odos (odelės neišmetam, jos prireiks) ir sumalama, antra nukaulinta višta įtrinama kmynais, druskyte (nedaug) baltais maltais pipirais, česnakais, paukštienos ir universaliais prieskoniais. Palaikoma 2-3 val. Į sumaltą višta dedami susmulkinti česnakai, kmynai (nedaug), džiovintos slyvos (slyvas galima keisti džiovintais persikais), paukštienos prieskoniai, universalūs Santa Marijos prieskoniai. Viską kruopščiai sumaišyti ir visą masę sudėti ant marinuotos vištos. Gražiai suvynioti. Čia ir prireiks sumaltos vištos odelės, ta odele irgi gražiai apvynioti. Gautą vyniotinį dedame ant marlės (perku vaistinėje) ir suvyniojam. Perrišama su šniūru - kaip vyniojami vyniotiniai. Dedame į puodą ir verdame pridėję lauro lapukų, karčių ir kvapniųjų pipiriukų. Būtinai padruskinti maždaug 2-3 šaukštais druskos. Verdame apie 1,5 val. Išėmę vyniotinį, dedame į skardelę ir kepame orkaitėje 180 laipsnių apie 1 val kol vyniotinis gražiai paruduos iš visų pusių. Paslėgiame šaltoje vietoje 8 val.

Autorius: Natalija

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek česnakų (3-4)
  • 3 valgomieji šaukštai kmynų
  • 50 gramų slyvų (džiovintos)
  • 2 vienetai vištiena
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek prieskonių (vištienos bei universalieji)
  • šiek tiek baltųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Abi vištos gražiai, kruopščiai nukaulinamos pradedant nuo nugaros. Sparnelius nupjauti, jų mums neprireiks. Vienos vištos mėsytė nuimama nuo odos (odelės neišmetam, jos prireiks) ir sumalama, antra nukaulinta višta įtrinama kmynais, druskyte (nedaug) baltais maltais pipirais, česnakais, paukštienos ir universaliais prieskoniais. Palaikoma 2-3 val. Į sumaltą višta dedami susmulkinti česnakai, kmynai (nedaug), džiovintos slyvos (slyvas galima keisti džiovintais persikais), paukštienos prieskoniai, universalūs Santa Marijos prieskoniai. Viską kruopščiai sumaišyti ir visą masę sudėti ant marinuotos vištos. Gražiai suvynioti. Čia ir prireiks sumaltos vištos odelės, ta odele irgi gražiai apvynioti. Gautą vyniotinį dedame ant marlės (perku vaistinėje) ir suvyniojam. Perrišama su šniūru - kaip vyniojami vyniotiniai. Dedame į puodą ir verdame pridėję lauro lapukų, karčių ir kvapniųjų pipiriukų. Būtinai padruskinti maždaug 2-3 šaukštais druskos. Verdame apie 1,5 val. Išėmę vyniotinį, dedame į skardelę ir kepame orkaitėje 180 laipsnių apie 1 val kol vyniotinis gražiai paruduos iš visų pusių. Paslėgiame šaltoje vietoje 8 val.

Autorius: Natalija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų