• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
  • šiek tiek česnakų (kelios)
  • 2 vienetai porų (galima svogūno)
  • 400 gramų vištiena (kokias vištienos dalis naudosite, visiškai nesvarbu, nes išsitroškinusi vištytė bet kokia skani)
  • 200 gramų pievagrybių
  • 200 gramų grietinėlės
  • šiek tiek sviesto
  • šiek tiek prieskonių (mėgstami)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šis troškinys nereikaluja daug pastangų.
    Vištieną suprieskoniuojame (gerai būtų dvi valandas prieš troškinant) ir apkepiname keptuvėje su sviestu.
    Aš troškinu moliniame puode, bet ir senoviškame „britvone“ ar net gilesnėje skardoje visai gerai gaunasi.
    Taigi pakepintą vištą dedame į indą kuriame troškiname.
    Tada sluoksniais dedame susmulkintas bulves (kubeliais ar kaip patinka), tada sudedame susmulkintus porus ar svogūnus, o viršutiniam sluoksniui naudojame pievagrybius.
    Pabarstome prieskoniais ir suberiame susmulkintą česnaką.
    Ant viršaus supilame grietinėlę.
    Puodą uždengiame ir šauname į orkaitę.
    Troškiname apie 1 val. 30 min. 200 laipsnių kaitroje.
    Pusei troškinamo laiko praėjus, galite patikrinti, kaip sekasi, ir, jei norite padažo truputėlį tirštesnio, pabarstykite gerą valgomą šaukštą miltų ir truputį pamaišykite.
    Tiesa, jei turite šviežių ar džiovintų krapų, susmulkinus prieš baigiant troškintis pabarstykite - tikrai pridės labai gero skonio!
    Skanaus!

Autorius: Ineta

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
  • šiek tiek česnakų (kelios)
  • 2 vienetai porų (galima svogūno)
  • 400 gramų vištiena (kokias vištienos dalis naudosite, visiškai nesvarbu, nes išsitroškinusi vištytė bet kokia skani)
  • 200 gramų pievagrybių
  • 200 gramų grietinėlės
  • šiek tiek sviesto
  • šiek tiek prieskonių (mėgstami)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šis troškinys nereikaluja daug pastangų.
    Vištieną suprieskoniuojame (gerai būtų dvi valandas prieš troškinant) ir apkepiname keptuvėje su sviestu.
    Aš troškinu moliniame puode, bet ir senoviškame „britvone“ ar net gilesnėje skardoje visai gerai gaunasi.
    Taigi pakepintą vištą dedame į indą kuriame troškiname.
    Tada sluoksniais dedame susmulkintas bulves (kubeliais ar kaip patinka), tada sudedame susmulkintus porus ar svogūnus, o viršutiniam sluoksniui naudojame pievagrybius.
    Pabarstome prieskoniais ir suberiame susmulkintą česnaką.
    Ant viršaus supilame grietinėlę.
    Puodą uždengiame ir šauname į orkaitę.
    Troškiname apie 1 val. 30 min. 200 laipsnių kaitroje.
    Pusei troškinamo laiko praėjus, galite patikrinti, kaip sekasi, ir, jei norite padažo truputėlį tirštesnio, pabarstykite gerą valgomą šaukštą miltų ir truputį pamaišykite.
    Tiesa, jei turite šviežių ar džiovintų krapų, susmulkinus prieš baigiant troškintis pabarstykite - tikrai pridės labai gero skonio!
    Skanaus!

Autorius: Ineta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų