INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (pjaustytų)
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių (Dižono)
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 60 gramų batono (trupiniai)
- 200 mililitrų grietinėlės
- 60 gramų sūris (tarkuotas)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- 2 valgomieji šaukštai sviesto (arba aliejus)
- 500 gramų vištos faršo (arba kalakutienos faršas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kukuliams vištienos (arba kalakutienos) faršą, čiobrelius, tarkuotą sūrį, duonos trupinius, kiaušinį, druską bei pipirus gerai išmaišyti, formuoti graikinio riešuto dydžio kukuliukus ir apkepti aliejuje.
Išgriebus sudėti ant vienkartinių rankšluosčių.
Svogūną smulkiai supjaustyti, apkepti svieste, kai suminkštėja, pabarstyti miltais, pamaišyti kelias sekundes, sudėti garstyčias ir maišant po truputį pilti grietinėlę.
Įberti pipirų, druskos, sudėti kukulius ir užvirinti.
Užvirus pavirti 2-3 minutes, kol padažas sutirštės.
Patiekti šiltus su mėgstamu garnyru.
Skanaus.
Autorius: http://forelle.blogas.lt