Vištienos filė išilgai perpjauti per pusę, nusausinti su popieriniu rankšluosčiu, pasūdyti ir papipirinti, apvolioti miltuose. Apkepti mėsą įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies po 4 min. iš abiejų pusių. Iškeptą mėsą palaikyti šiltai. Svogūną supjaustyti smulkiai, grybus - griežinėliais. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėti grybus, svogūnus ir įpilti 60 ml vandens. Patroškinti apie 5 min. Tada įpilti grietinėlę ir vyną, užvirinti ir dar patroškinti 5 min. Po 5 min. nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą ir išmaišyti. Valgyti vištieną, užpiltą grybų padažu.
Autorius: Loreta
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
4 vienetai vištos filė
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
100 mililitrų baltojo vyno (baltas portveinas)
300 gramų pievagrybių
60 mililitrų grietinėlės (riebi)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos filė išilgai perpjauti per pusę, nusausinti su popieriniu rankšluosčiu, pasūdyti ir papipirinti, apvolioti miltuose. Apkepti mėsą įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies po 4 min. iš abiejų pusių. Iškeptą mėsą palaikyti šiltai. Svogūną supjaustyti smulkiai, grybus - griežinėliais. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėti grybus, svogūnus ir įpilti 60 ml vandens. Patroškinti apie 5 min. Tada įpilti grietinėlę ir vyną, užvirinti ir dar patroškinti 5 min. Po 5 min. nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą ir išmaišyti. Valgyti vištieną, užpiltą grybų padažu.