Vištienos filė sumalkite ir sumaišykite su 1 kiaušiniu, krakmolu, druska, pipirais bei vištienos prieskoniais. Iš gautos masės suformuokite kotletukus. Juos apvoliokite plaktuose 2 kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose. Kotletukus apkepkite įkaitintame aliejuje. Ištirpinkite puode sviestą, supilkite aliejų, grietinėlę, vandenį ir į šį padažą sudėkite kotletukus. Troškinkite apie 10-15 min. Patiekite šiltus su bulvėmis ir mėgstamomis daržovėmis.
Autorius: Gerda
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 valgomasis šaukštas krakmolo
600 gramų vištos filė
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ((kepimui))
3/4 stiklinės džiūvesėlių (malti)
1/3 stiklinės vandens
0.5 stiklinės grietinėlės
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek prieskonių (vištienai)
5 valgomieji šaukštai žemės riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos filė sumalkite ir sumaišykite su 1 kiaušiniu, krakmolu, druska, pipirais bei vištienos prieskoniais. Iš gautos masės suformuokite kotletukus. Juos apvoliokite plaktuose 2 kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose. Kotletukus apkepkite įkaitintame aliejuje. Ištirpinkite puode sviestą, supilkite aliejų, grietinėlę, vandenį ir į šį padažą sudėkite kotletukus. Troškinkite apie 10-15 min. Patiekite šiltus su bulvėmis ir mėgstamomis daržovėmis.