Svogūną, česnaką bei žalumynus gerai susmulkinti ir sudėti vištienos faršą. Įmušti į mėsą kiaušinį, suberti krakmolą, druską, pipirus bei džiūvėsėlius ir viską gerai išmaišyti. Morką nuskusti ir supjaustyti griežinėliais. Kiekvieną morkos griežinėlį užsmeigti ant medinės šakutės arba pagaliuko ir apspausti paruoštu vištienos faršu. Paruoštus kukuliukus apkepti keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Norint, kad morka būtų minkštesnė, o kukuliukai sultingesni galima patroškinti sultinyje. Patiekti dar šiltus, bet labai skanu ir šalti. Skanaus.
Autorius: Ligita
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 valgomasis šaukštas krakmolo (bylvių)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
0.5 stiklinės džiūvesėlių (malti)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti)
2 saujos žalumynų
350 gramų vištos faršo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūną, česnaką bei žalumynus gerai susmulkinti ir sudėti vištienos faršą. Įmušti į mėsą kiaušinį, suberti krakmolą, druską, pipirus bei džiūvėsėlius ir viską gerai išmaišyti. Morką nuskusti ir supjaustyti griežinėliais. Kiekvieną morkos griežinėlį užsmeigti ant medinės šakutės arba pagaliuko ir apspausti paruoštu vištienos faršu. Paruoštus kukuliukus apkepti keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Norint, kad morka būtų minkštesnė, o kukuliukai sultingesni galima patroškinti sultinyje. Patiekti dar šiltus, bet labai skanu ir šalti. Skanaus.