3 stiklinės vištiena (krūtinėlė, apvirta ir susmulkinta)
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 stiklinė varškės sūrio (tarkuotas)
1 sauja svogūnų laiškų
380 gramų sluoksniuotos tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ant miltais pabarstyto stalo plonai iškočiokite tešlą, išklokite ja kepimo formos dugną bei kraštus ir pabadykite šakute. kepkite apie 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Išlydykite troškintuvėje sviestą ir pakepinkite jame susmulkintus svogūnų laiškus, raudonąsias paprikas, kol jos suminkštėja. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Į didelį dubenį sudėkite kukurūzus, vištieną, petražoles ir pakepintus svogūnų laiškus bei paprikas. Išmaišykite ir paskaninkite druska bei pipirais. Tuomet sudėkite į tą patį dubenį tarkuotą sūrį, įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir sudėkite į kepta tešla išklotą kepimo formą. Paruoštą pyragą kepkite apie 35-40 min. 160 laipsnių temperatūroje. Jei matysite, kad pyrago viršus per greitai kepa, uždenkite pyrago viršų folija. Iškeptą tortą palikti 15 min. pravėsti ir tuomet dar šiltą patiekti. Skanaus.
3 stiklinės vištiena (krūtinėlė, apvirta ir susmulkinta)
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 stiklinė varškės sūrio (tarkuotas)
1 sauja svogūnų laiškų
380 gramų sluoksniuotos tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ant miltais pabarstyto stalo plonai iškočiokite tešlą, išklokite ja kepimo formos dugną bei kraštus ir pabadykite šakute. kepkite apie 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Išlydykite troškintuvėje sviestą ir pakepinkite jame susmulkintus svogūnų laiškus, raudonąsias paprikas, kol jos suminkštėja. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Į didelį dubenį sudėkite kukurūzus, vištieną, petražoles ir pakepintus svogūnų laiškus bei paprikas. Išmaišykite ir paskaninkite druska bei pipirais. Tuomet sudėkite į tą patį dubenį tarkuotą sūrį, įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir sudėkite į kepta tešla išklotą kepimo formą. Paruoštą pyragą kepkite apie 35-40 min. 160 laipsnių temperatūroje. Jei matysite, kad pyrago viršus per greitai kepa, uždenkite pyrago viršų folija. Iškeptą tortą palikti 15 min. pravėsti ir tuomet dar šiltą patiekti. Skanaus.