Vištienos filė supjaustyti pailgomis juostelėmis. Apibarstyti druska ir pipirais. Pamirkyti vištienos gabaliukus iš pradžių citrinos sultyse, po to miltuose, vėliau kiaušinio plakinyje ir tada sutrintuose migdoluose. Kepti mėsiukus įkaitintame aliejuje po 7 min. iš abiejų pusių. Česnakus susmulkinti, sumaišyti su trintu pomidorų minkštimu, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Šį padažą patiekti su vištienos gabaliukais.
Autorius: Marytė
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
2 česnakų
80 gramų migdolų (trinti)
150 mililitrų pomidorų pastos (minkštimas)
500 gramų vištos filė
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos filė supjaustyti pailgomis juostelėmis. Apibarstyti druska ir pipirais. Pamirkyti vištienos gabaliukus iš pradžių citrinos sultyse, po to miltuose, vėliau kiaušinio plakinyje ir tada sutrintuose migdoluose. Kepti mėsiukus įkaitintame aliejuje po 7 min. iš abiejų pusių. Česnakus susmulkinti, sumaišyti su trintu pomidorų minkštimu, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Šį padažą patiekti su vištienos gabaliukais.