500 gramų vištos filė (arba kitokia vištienos mėsa)
0.5 litro baltojo vyno (sausas)
300 gramų pievagrybių
1 stiklinė vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
200 gramų grietinės
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pakepinti pievagrybius, baigiant kepti sudėti sviestą ir druską su pipirais. Vištieną apkepti aliejuje, baigiant, sudėti pjaustytas morkas ir svogūnus, ir dar truputį patroškinti. Į troškinį sudėti grybus, pasūdyti, pagardinti prieskoniais, užpilti praskiestu per pusę vynu su vandeniu. Supilti tik pusę vyno mišinio. Patroškinti vyne apie 15 min. Tada sukrėsti troškinį į karsčiui atsparų indą, sudėti sviestą, grietinę, supilti likusį vyno mišinį su vandeniu, pagardinti prieskoniais ir troškinti orkaitėje apie 30 min.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
500 gramų vištos filė (arba kitokia vištienos mėsa)
0.5 litro baltojo vyno (sausas)
300 gramų pievagrybių
1 stiklinė vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
200 gramų grietinės
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pakepinti pievagrybius, baigiant kepti sudėti sviestą ir druską su pipirais. Vištieną apkepti aliejuje, baigiant, sudėti pjaustytas morkas ir svogūnus, ir dar truputį patroškinti. Į troškinį sudėti grybus, pasūdyti, pagardinti prieskoniais, užpilti praskiestu per pusę vynu su vandeniu. Supilti tik pusę vyno mišinio. Patroškinti vyne apie 15 min. Tada sukrėsti troškinį į karsčiui atsparų indą, sudėti sviestą, grietinę, supilti likusį vyno mišinį su vandeniu, pagardinti prieskoniais ir troškinti orkaitėje apie 30 min.