Teriyaki padažas yra nepamainomas Azijos virtuvėje. Jis suteikia mėsai išskirtinį skonį ir aromatą. Prie šio patiekalo puikiai tiks ryžiai ir/ar salotos. O kam patinka itin sūrus maistas, galima dar ir sojų padažo užsipilti. Mėsą galima kepti ir orkaitėje: apie 15 min. 180 C laipsnių temperatūroje. Tik tada padažas apkeps ir mėsą bus truputį sausesnė, bet iš esmės patiekalo tai per daug negadina.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 600 gramų vištos filė
- 60 mililitrų teriyaki padažo
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai medaus
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
- 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pašildyti medų ir sumaišyti su teriyaki ir pomidorų padažu, garstyčiomis ir šaukštu aliejaus.
- Mėsą nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Mėsą sudėti į padažą, išmaišyti ir palikti valandai pasimarinuoti.
- Išgriebti mėsą ir nuvarvinti marinatą.
- Keptuvėje pakaitinti likusį aliejų, berti vištieną ir kepti, pamaišant, kol pasidengs rusva plutele. Supilti į keptuvę marinatą ir troškinti ant nestiprios ugnies, kol padažas sutirštės, apie 10 min. Pabarstyti sezamo sėklomis ir tiekti.
REKLAMA