Vištos šlauneles abibarstome prieskoniais ir nuplikytais kmynais, druska. Viską įtriname į šlauneles. Dedame majonezo ir garstyčių, išmaišome ir marinuojame per naktį (geriausia 24 val). Prieš kepant apipilame apelsino sultimis ir baltu vynu. Dedame į karštą orkaitę ir kepame 15 min.
Bulvių garnyrui: bulvių 1 kg 1 stiklinės grietineles 38% (jei naudosit liesesnę grietinelę, pieno nereiks) 1 stiklinė pieno 4 šaukštų aliejaus druskos ir bulvių prieskonių pagal skonį 300 g svogūnų laiškų
Bulves supjaustome riekelėmis, sudedam į kepimo indą, pilame aliejų, susedam prieskonius ir druską, viską išmaišome. Pilame grietinėlę ir pieną (turi apsemti visas bulves). Kepame karštoje orkaitėje 15 - 20 min. Iškeptas bulves apibarstom smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Skanaus. Tik per daug neprisivalgykite - patiekalas gan riebus.
Autorius: sandra
INGREDIENTAI:
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek kmynų
šiek tiek krapų
šiek tiek rozmarino
1 arbatinis šaukštelis garstyčių
4 vienetai vištienos blauzdelių
50 mililitrų baltojo vyno
2 valgomieji šaukštai majonezo
1 vienetas apelsinų sulčių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištos šlauneles abibarstome prieskoniais ir nuplikytais kmynais, druska. Viską įtriname į šlauneles. Dedame majonezo ir garstyčių, išmaišome ir marinuojame per naktį (geriausia 24 val). Prieš kepant apipilame apelsino sultimis ir baltu vynu. Dedame į karštą orkaitę ir kepame 15 min.
Bulvių garnyrui: bulvių 1 kg 1 stiklinės grietineles 38% (jei naudosit liesesnę grietinelę, pieno nereiks) 1 stiklinė pieno 4 šaukštų aliejaus druskos ir bulvių prieskonių pagal skonį 300 g svogūnų laiškų
Bulves supjaustome riekelėmis, sudedam į kepimo indą, pilame aliejų, susedam prieskonius ir druską, viską išmaišome. Pilame grietinėlę ir pieną (turi apsemti visas bulves). Kepame karštoje orkaitėje 15 - 20 min. Iškeptas bulves apibarstom smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Skanaus. Tik per daug neprisivalgykite - patiekalas gan riebus.