Vištienos su bananais skonis ir kelių valandų marinavimo agurkėliai - puikus vasariškas derinys, o skonis nepamirštamas.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 4 vienetai vištos filė
- 3 vienetai marinuotų agurkų
- 70 mililitrų obuolių acto
- 1 vienetas bananų
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai garstyčių padažo
- 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus
- 1 saujelė prieskonių vištienai
- 2 saujelės sūris (tarkuotas)
- 2 skiltelės česnakų
- 1 žiupsnelis pipirai
- 1 žiupsnelis druskos
- Papuošimui:
- 1 vienetas čiobrelio šakelių
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia gaminamas marinatas vištienai: česnako skilteles smulkiai susipjaustyti arba iki košelės konsistencijos išspausti su specialiu spaudikliu.
- Actą, cukrų, garstyčias ir aliejų inde gerai išplakti, pridėti susmulkintą česnaką, vištienos prieskonių ir pipirų. Dar kartą gerai išmaišyti.
- Į šį marinatą sudėti vištienos krūtinėles. Palikti pasimarinuoti mažiausiai valandą.
- Tada iš folijos pasidaryti laivelį, kuriame bus kepama vištiena. Ant folijos sudėti mėsytę.
- Visas marinatas ant jos užpilamas, pabarstoma druskos.
- Tada vištiena apklojama keliomis banano riekelėmis. Uždengiama folijos „dangčiu“.
- Kepti orkaitėje apie 20 minučių.
- Prieš baigiant kepti, pakelti foliją ir pabarstyti sūriu.
- Patiekti su šiek tiek pamarinuotais agurkėliais.
- 1 kg agurkų reikia kelių didelių saujų smulkintų krapų - su koteliais, žiedeliais ir lapeliais (Juos nuplovus, dar šiek tiek palaikyti pasūdytame vandenyje.), 10-12 vyšnių ir serbentų lapų (po lygiai), 5-6 skiltelių česnako, 2 litrų vandens ir 4 valg šaukštų druskos.
Į 3 litrų talpos stiklainį sudėti pusę krapų, vyšnių ir serbentų lapų, česnaką, pridėti kiek tilps agurkų. Ant viršaus sudėti likusius žalumynus ir česnaką. Užpilti šaltu pasūdytu vandeniu. Tokiame marinate agurkėlius palaikyti apie 4 valandas ir jau galima ragauti. Skanaus.
REKLAMA