INGREDIENTAI:
- 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų
- 1 vienetas svogūnų
- 400 gramų vištos filė (4 gabaliukai po 100g)
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 300 mililitrų apelsinų sulčių
- 25 gramai sviesto
- 150 mililitrų grietinės
- 1 valgomasis šaukštas džemo (apelsinų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą ištirpinti keptuvėje ir jame apkepti vištienos gabalėlius. Sudėti į kepimo indą. Tame pačiame svieste pakepti smulkiai pjaustytą svogūną, kai suminkštės, suberti miltus ir minutę maišant pakepti. Vis maišant supilti apelsinų sultis, pavirti, kol sutirštės. Nukėlus nuo ugnies, sudėti kitus produktus: džemą, grietinę, mairūną. Gerai išmaišyti ir užpilti ant vištienos. Indą uždengti ir kepti 180 laipsnių kaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Autorius: http://forelle.blogas.lt