• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 česnakų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio čiobrelių
  • 2 valgomieji šaukštai imbierų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1.5 kilogramo vištiena (viščiukas)
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (extra virgin)
  • 500 mililitrų alaus (skardinė)
  • šiek tiek druskos (šviežiai grūsta)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio čili pipirų (džiovintas)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuo penktadienio manoji pamarinavo viščiuką, tad nužiurėjom receptą iš Jamie Oliver "America" knygutės, kuomet viščiukas pamautas ant Budweiser alaus skardinės ir iškeptas ant griliaus, vietoj griliaus nutarėm naudoti orkaitę, gal vasarą ir ant griliaus pamėginsim? :)

    Marinatas: visus prieskonius kartu sudėti į indelį, supilti extra virgin alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti. Marinatu aptepti viščiuką iš vidaus bei išorės ir palikti šaldytuve 2 parom, bent jau mes tiek marinavome. Į viščiuko kaklą prikišau džiovintų raudonėlių, kaip kad ir knygutėje, na kadangi ne šviežius raudonėlius dėjau, dėl to jie apdegė, todėl ateityje taip nebedarysiu. Oliveris buvo teisus, sparniukai atrodė per daug apdegę, tačiau skonis buvo tikrai geras :)

    Prieš tai kai užmausite viščiuką ant skardinės, alų būtinai reikia nugerti apie trečdalį skardinės ar nupilti į stiklinę ir kai užsimanysite vėliau išgersite ;) Kadangi jis ir taip putos, todėl jei nenupilsit, tuomet neįsivaizduoju koks, kepimo metu, gali įvykti fontanas.

    Orkaitę įkaitinti + 200 C ir kepti 1 val. 10 min arba kai lengvai šlaunelė nusiirs vos ja palietus. Rekomenduoju viščiuką pastatyti ant skardos, kadangi bėks alus ir t.t.

    Prie viščiuko tinka šviežios ar marinuotos daržovės, šviežia duona su padažais, mes vartojom spanguolių ir kriaušių.

Autorius: mindaugas

INGREDIENTAI:

  • 5 česnakų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio čiobrelių
  • 2 valgomieji šaukštai imbierų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1.5 kilogramo vištiena (viščiukas)
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (extra virgin)
  • 500 mililitrų alaus (skardinė)
  • šiek tiek druskos (šviežiai grūsta)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio čili pipirų (džiovintas)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuo penktadienio manoji pamarinavo viščiuką, tad nužiurėjom receptą iš Jamie Oliver "America" knygutės, kuomet viščiukas pamautas ant Budweiser alaus skardinės ir iškeptas ant griliaus, vietoj griliaus nutarėm naudoti orkaitę, gal vasarą ir ant griliaus pamėginsim? :)

    Marinatas: visus prieskonius kartu sudėti į indelį, supilti extra virgin alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti. Marinatu aptepti viščiuką iš vidaus bei išorės ir palikti šaldytuve 2 parom, bent jau mes tiek marinavome. Į viščiuko kaklą prikišau džiovintų raudonėlių, kaip kad ir knygutėje, na kadangi ne šviežius raudonėlius dėjau, dėl to jie apdegė, todėl ateityje taip nebedarysiu. Oliveris buvo teisus, sparniukai atrodė per daug apdegę, tačiau skonis buvo tikrai geras :)

    Prieš tai kai užmausite viščiuką ant skardinės, alų būtinai reikia nugerti apie trečdalį skardinės ar nupilti į stiklinę ir kai užsimanysite vėliau išgersite ;) Kadangi jis ir taip putos, todėl jei nenupilsit, tuomet neįsivaizduoju koks, kepimo metu, gali įvykti fontanas.

    Orkaitę įkaitinti + 200 C ir kepti 1 val. 10 min arba kai lengvai šlaunelė nusiirs vos ja palietus. Rekomenduoju viščiuką pastatyti ant skardos, kadangi bėks alus ir t.t.

    Prie viščiuko tinka šviežios ar marinuotos daržovės, šviežia duona su padažais, mes vartojom spanguolių ir kriaušių.

Autorius: mindaugas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų