• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 12 vienetų svogūnų (smulkūs)
  • 150 gramų kiaulės lašinių
  • 2 vienetai vištiena
  • 2 stiklinės baltojo vyno
  • 500 gramų makaronų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • 40 gramų sviesto
  • 1 stiklinė grietinės
  • 250 gramų grybų
  • 100 gramų sūris (Ementalio)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išskrostus ir nuplautus du nedidelius viščiukus ištrinti druska ir juodaisiais pipirais, vartant iškepti pateptoje aliejumi kepimo skardoje orkaitėje. Ištraukti, perpjauti per pusę, padėti šiltai.

    Į skardą, kur kepė viščiukai, įpilti vyną, sumaišytą su grietine, įkišti į orkaitę, kad užvirtų.

    Keptuvėje pakepti kubeliais supjaustytus lašinukus, sudėti sveikus nuvalytus svogūnus ir supjaustytus grybus, patroškinti, kol suminkštės.

    Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti.

    Viščiukų puseles aplieti vyno ir grietinės padažu, apdėlioti troškintais grybais, svogūnais, lašinukais, atskirai paduoti makaronus, aplietus ištirpintu sviestu ir apibarstytus tarkuotu sūriu.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų