Bulves nuskusti, išvirti ir dar karštas sugrūsti. Masei šiek tiek pravėsus, įmušti kiaušinį ir sudėti miltus. Suberti prieskonius ir viską i išmaišyti.
Formuoti nestorus blynus ir kepti aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Kad masė neliptų prie rankų, galima jas sudrėkinti šaltu vandeniu.
Padažo ruošimas: grietinę šiek tiek atskiesti vandeniu. Sudėti prieskonius ir smulkintą česnaką. Išmaišyti. Palaikyti šaldytuve bent 15 minučių.
Autorius: Judita
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (padažui)
1 kilogramas bulvių
1 česnakų
šiek tiek paprikų (milteliai, padažui)
1 vienetas kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
šiek tiek druskos (padažui)
4 valgomieji šaukštai grietinės (padažui)
šiek tiek prieskonių (vegeta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskusti, išvirti ir dar karštas sugrūsti. Masei šiek tiek pravėsus, įmušti kiaušinį ir sudėti miltus. Suberti prieskonius ir viską i išmaišyti.
Formuoti nestorus blynus ir kepti aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Kad masė neliptų prie rankų, galima jas sudrėkinti šaltu vandeniu.
Padažo ruošimas: grietinę šiek tiek atskiesti vandeniu. Sudėti prieskonius ir smulkintą česnaką. Išmaišyti. Palaikyti šaldytuve bent 15 minučių.