Virtos bulvės su lupena - senas, tradicinis lietuvių šeimų patiekalas. Tokios bulvės valgomos kartu su sriubomis (pavyzdžiui raugintų kopūstų) vietoje duonos, taip pat prie kitų patiekalų.
Nebūtinai šviežias bulves nuplaukite ir sudėkite į šiek tiek pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 20 min, kol bulvės pilnai išvirs. Nupilkite vandenį ir atidarę dangtį leiskite bulvėms apdžiūti. Patiekite ant stalo lėkštėje. Buvės valgomos karštos, kiekvienas valgantysis bulvę nusilupa pats.
Autorius: TM
INGREDIENTAI:
šiek tiek bulvių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Virtos bulvės su lupena - senas, tradicinis lietuvių šeimų patiekalas. Tokios bulvės valgomos kartu su sriubomis (pavyzdžiui raugintų kopūstų) vietoje duonos, taip pat prie kitų patiekalų.
Nebūtinai šviežias bulves nuplaukite ir sudėkite į šiek tiek pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 20 min, kol bulvės pilnai išvirs. Nupilkite vandenį ir atidarę dangtį leiskite bulvėms apdžiūti. Patiekite ant stalo lėkštėje. Buvės valgomos karštos, kiekvienas valgantysis bulvę nusilupa pats.