PARUOŠIMO BŪDAS:
- Varškę pertriname šakute.
Bulves nuskutame ir išverdame.
Išvirtas bulves sumalame arba sutriname ir sumaišome su varške, kiaušiniais bei druska.
Suberiame miltus ir išminkome vientisą tešlą.
Tešlą iškočiojame, išspaudžiame širdelės formos blynelius ir verdame apie 2 min. verdančiame pasūdytame vandenyje.
Padažui cukrų užpilame verdančiu vandeniu ir maišant kaitiname virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps ir masė pradės kunkuliuoti.
Tada sumažiname ugnį ir verdame, kol masė įgauna karamelės atspalvį (apie 20-30 min.).
Tada nukeliame nuo ugnies, supilame grietinėlę ir viską gerai sumaišome.
Išvirtus virtinius sudedame į lėkštes ir užpilame pasigamintu padažu.
Aš dar padekoravau džiovintais rugiagėlių žiedlapiais.
Tai puikūs Valentino dienos pusryčiai!
Skanaus!