INGREDIENTAI:
- šiek tiek citrinų (skiltelių)
- 1 vienetas česnakų (skiltelė)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- šiek tiek petražolių
- 1 vienetas svogūnų
- 1 kilogramas karpių
- 1 stiklinė obuolių sulčių
- 0.5 stiklinės vandens
- šiek tiek druskos
- 0.5 stiklinės aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuvalyta žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais. Smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas su aliejumi puode, supilamas vanduo, obuolių sultys, pasūdoma, suberiami prieskoniai ir užvirinama. Sudedama žuvis, įpilama aliejaus ir verdama ant silpnos ugnies. Išvirusi žuvis kiaurasamčiu išgriebiama ir sudedama į pailgą pusdubenį. Likęs sultinys virinamas, kol lieka pusė. Sultinys plakamas, lašinant likusį aliejų. Baigiant plakti suberiami supjaustyti petražolių lapeliai. Užpilta šiuo padažu žuvis pastatoma šaltai. Tiekiama papuošta citrinos skiltelėmis, petražolėmis.
REKLAMA